18 Eylül 2015 Cuma

AÇMA TARİFİ

MALZEMELER:

*  İki Yumurta (Bir tanesinin sarısı üzerine)
*  Bir Çay bardağı sıvı yağ
*  2 Su Bardağı Süt
*  Bir Çorba Kaşığı Kuru Maya
*  3 Çorba Kaşığı Şeker (1 Çorba Kaşığı Mayaya)

YAPILIŞI:

Önce mayayı ılık sütle ve 1 kaşık şekerle kabartın. Kabardıktan sonra bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamur mayalandıktan sonra bezelere bölün. Bezeleri açıp, üzerine margarin ya da tereyağı sürüp, iç malzemesini koyup şekil verin. Ardından 180 derecelik fırında pişirin.

                                                                   Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder