18 Eylül 2015 Cuma

POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER:

* 1 Çay Bardağı Süt
* 1 Çay Bardağı Yoğurt
* 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
* 1 Yumurta ( Sarısını üzerine sürmek için ayır )
* 1 Paket Toz Maya
* 1 Tatlı Kaşığı Tuz
* 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
* 4 Su Bardağı Un

YAPILIŞI:

Malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılacak. 25-30 dk. mayalandıktan sonra 4-6 parçaya bölünecek. Ardından tabak büyüklüğünde açılacak. Açılan parçada 4 veya 6 parçaya bölünüp içine istenilen harç ( patates, lor, peynir vb.) konularak katlanıp üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilecek.
 

                                                                                          Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder